
فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 22 صفحه
چکیده:
این مقاله یک روش جدید به منظور تحلیل عملکرد موتور القایی در حالت ناهم محوری مرکب میان روتور و استاتور ارائه می&zwnj دهد، سپس به بررسی تاثیر این حالت بر روی طیف فرکانسی جریان سیم&zwnj پیچی استاتور می&zwnj پردازد. روش مذکور نسبت به سایر روشها دقیق&zwnj تر و حجم کمتری از حافظه کامپیوتر را اشغال می&zwnj کند. این روش قادر به در نظر گرفتن بسیاری از هارمونیکهای فضایی ناشی از شکل فاصله هوائی و سیمبندی فازهای استاتور می&zwnj باشد که این امر در تحلیل عملکرد موتور در حالتهای مختلف ناهم محوری میان روتور و استاتور بسیار حائز اهمیت است. در این بررسی نشان داده می&zwnj شود که این نوع ناهم محوری علاوه بر ایجاد دو هارمونیک اضافی در اطراف فرکانس اصلی موجب ایجاد دو هارمونیک اضافی در اطراف هارمونیک شیارگذرای روتور نیز می&zwnj شود. لازم به ذکر است که در بررسی حاضر، شیارهای مورب روتور نیز در نظر گرفته شده است.
مقدمه
عیب حدود 60 درصد موتورهای القائی معیوب به دلایل مکانیکی است، و 80 درصد این عیبها منجر به ناهم محوری میان روتور و استاتور می&zwnj شوند. بنابراین می&zwnj توان گفت که در 50 درصد موتورهای القائی معیوب ناهم محوری میان روتور و استاتور وجود دارد [1].
یکی از روشهای متداول و کارآمد تحلیل عملکرد موتور القائی در حالت ناهم محوری میان روتور و استاتور استفاده از نظریه تابع سیم&zwnj پیچی است. نظریه تابع سیم&zwnj پیچی نخستین بار جهت محاسبه اندوکتانسهای مغناطیسی موتور القایی روتور قفسی ارائه شد. قابلیت اساسی این نظریه یعنی محاسبه اندوکتانسهای موتور با هر توزیع دلخواه سیم&zwnj بندی استاتور و روتور موجب شد تا با استفاده از آن مطالعات متعددی در زمینه تحلیل ماشینهای الکتریکی از جمله ماشینهای القایی تک فاز [2]، القایی سه فاز [3]، القایی خطی [4] و رلوکتانسی سنکرون [5] تحت شرایط مختلف عملکرد از شرایط عادی گرفته تا شرایط اشباع [5] و یا عیبهای داخلی [1] انجام شود.
نظریه تابع سیم&zwnj پیچی روش موثری برای تحلیل موتور القایی قفس سنجابی سالم و معیوب ارائه می&zwnj دهد. این روش بر مبنای محاسبه اندوکتانسهای موتور و استفاده از آنها در تشکیل معادلات تزویج الکترومغناطیسی بین روتور و استاتور به تحلیل عملکرد موتور می&zwnj پردازد. در اینصورت هرچه توزیع سیمبندی و شکل فاصله هوائی دقیقتر در نظر گرفته شود، دقت محاسبات افزایش یافته و نتایج شبیه&zwnj سازی به نتایج عملی نزدیکتر می&zwnj شود. بعلاوه هارمونیکهای فضائی بیشتری نیز در تحلیل موتور لحاظ می&zwnj شوند. این هارمونیکها ناشی از عبور شار مغناطیسی استاتور از فاصله هوائی هستند و به عوامل زیر بستگی دارند:

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-107933-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%d9%8a-%d8%b9%d9%85%d9%84%d9%83%d8%b1%d8%af-%d9%85%d9%88%d8%aa%d9%88%d8%b1-%d8%a7%d9%84%d9%82%d8%a7%d8%a6%d9%8a-%d8%b3%d9%87/
- ۹۵/۰۷/۰۵