فایل شما

  • ۰
  • ۰
پروژه

نام محصول: پروژه درس هندسه مناظر و مرایا

موضوع &zwj &zwj &zwj &zwj پروژه : گنبد سلطانیه

فرمت : PPT

تعداد اسلاید: 53

زبان : فارسی

حجم فایل : 3 مگابایت

پیشینه شهر سلطانیه

شهر سلطانیه در 30 کیلومتری جنوب شرقی شهر زنجان و در 54 کیلومتری ابهر قرار دارد. این محل طبق کتیبه&lrm هائی که از پادشاهان آشور بدست آمده، در قرن هشتم قبل از میلاد محل سکونت طایفه جنگاور (ساکاراتیها) بوده و در عهد فرمانروایان ماد به اسم « اریباد» خوانده می&rlm شده است و پارتها آنرا به نام نخستین پادشاه خود « ارساس» نامیدند (برای اثبات مطالب فوق&rlm الذکر مدارک متقنی در دست نیست). از تاریخ سلطانیه تا حمله مغول اطلاع دقیقی در دست نیست. لیکن لازم به تذکّر است تا پیش از تسلط مغول سلطانیه به نام « نیزآگامبی» و « شرویاز» معروف بوده است.

سلطانیه در عهد صفویّه

در زمان صفویّه شهر سلطانیه هر چند از اهمیّت سابق، افتاده بود معذالک یکی از منازل معتبر بین&rlm راه تبریز محسوب می&rlm شده و بسیاری از عمارات قدیم آن به صورت نیمه مخروبه وجود داشته است.

پیترودلاواله سیّاح معروف ایتالیائی که چند سال مشاور دربار شاهِ عباسی اوّل بوده و در اوایل قرن هفدهم میلادی، &zwnj از سلطانیه بازدید نموده است، &zwnj از ویرانی&rlm های سلطانیه در عهد صفوی سخن می&lrm گوید: سلطانیه سابقاً شهر بزرگی بوده ولی امروزه خراب شده و حتّی فاقد حصار است و دیوار قسمت اعظم خانه&rlm ها نیز به ویرانی گرائیده، &zwnj به قسمی که اکنون در شهر، تعداد زمینهای بایر که در روی آن چادر اردو زده شده خیلی بیشتر از تعداد محدوده خانه&rlm های مسکونی است. اطراف سلطانیه جنگل وسیعی است که در دو طرف آن رشته کوههای متعدّدی واقع شده است.


&zwnj
آدام اولئاریوس که در نیمه اوّل قرن هفدهم از سلطانیه دیدن کرده بود در سفرنامة خود شرح کوتاهی دربارة سلطانیه آورده و می&rlm نویسد: این شهر به مناسبت ساختمانهای بلند, برجها و ستونهای بسیار, از خارج زیبا به نظر می&rlm رسد. این مورّخ و سیّاح, تصویری از شهر سلطانیه تهیّه کرده که در آن ساختمانهای بلند را بسیار واضح نشان می&rlm دهد و از طرف راست به چپ, بناهای ذیل ملاحظه می گردد:

مسجدی که دو منارة آن، دو طرف سردر آن واقع گردیده و بر شهر مسلّط است. سپس یک مقبرة استوانه&rlm ای که برفراز آن گنبدی بیضی شکل هویدا است&rlm ، در کنار آن دروازه&rlm ای ملاحظه می&rlm گردد که بر روی برجی با گنبدی مخروطی شکل تعبیه شده است. نزدیک این دروازه مسجدی با گنبد بسیار زیبا مشاهده می&rlm شود. در وسط تصویر زیگوراتی عظیم ملاحظه می&rlm گردد و در کنار آن برجی استوانه&rlm ای که از آن بلندتر است از ابهّت ارتفاعی آن کاسته است. بعد از یک ردیف ویلا و ساختمانهای ییلاقی، &zwnj مقبرة سلطان محمّد خدابنده با تمام ابهّت خود نمودار می&lrm گردد.

شاردن و تاورنیه دو سیّاح معروف فرانسوی که در اواسط قرن 17 از این شهر دیدن نمودند آن را زیبا، معمور، مصفّا و آباد یاد کردند. سلطانیه اگر چه بر اثر از مرکزیّت افتادن و دگرگونیهای سیاسی و لشکرکشی&rlm های متعدّد و عوامل طبیعی مانند زمین لرزه و طوفانهای شدید, به سرعت رو به زوال و ویرانی نهاد. لیکن تاپایان دورة صفویّه به صورت شهر کوچکی با نعمت فراوان و عمارات نیمه ویران امّا با شکوه خود، &zwnj جلوه&rlm ای داشته است.



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-105281-%d9%be%d8%b1%d9%88%da%98%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%b3-%d9%87%d9%86%d8%af%d8%b3%d9%87-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b8%d8%b1-%d9%88-%d9%85%d8%b1%d8%a7%db%8c%d8%a7-ppt/
  • ۹۵/۰۶/۲۶
  • hossein forotan

نظرات (۱)

عالی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی