قاعدگی&zwnj چیست&zwnj ؟
قاعدگی&zwnj عبارتست&zwnj از خروج&zwnj مرتب&zwnj و دوره&zwnj ای&zwnj خون&zwnj از مهبل&zwnj که&zwnj به&zwnj طور طبیعی&zwnj اتفاق&zwnj می&zwnj افتد که&zwnj از شروع&zwnj قاعدگی&zwnj این&zwnj دوره&zwnj تا یکسال&zwnj نامرتب&zwnj بوده&zwnj ولی&zwnj بعد از یکسال&zwnj به&zwnj طور معمول&zwnj مرتب&zwnj می&zwnj شود.آخرین مرحله بلوغ ،&zwnj قاعدگی است.چرخه قاعدگی در طول چرخه قاعدگی، بدن زن برای بارداری احتمالی آماده می شود. این چرخه به وسیله ? هورمون تنظیم می شود. هورمون تحریک کننده فولیکول و هورمون لوتئینی که از غده هیپوفیز ترشح می شوند، باعث بلوغ یک تخمک در یک فولیکول و آزاد شدن آن می شود. تخمک و فولیکول آن، استروژن و پروژسترون ترشح می کنند که باعث ضخیم شدن مخاط رحم می شوند. اگر یک تخمک بارور شود، خود را وارد سطوح داخلی رحم می کند و اگر بارور نشود، در طول قاعدگی به همراه خون و سلول های حاصل از مخاط داخلی رحم، از بدن خارج می شود. این چرخه حدود ۳ &zwnj روز طول می کشد ولی مدت زمان آن ممکن است از ماهی تا ماه دیگر و از زنی به زن دیگر فرق کند. یک چرخه قاعدگی کامل این تصویر تغییرات حاصل در آندومتر(مخاط رحم) و تخمـدان را در طی چرخـه قاعدگی نشـان می دهد. تخمک می تواند در زمان تخمک گذاری که از فولیکول آزاد می شود، به وسیله یک اسپرم بارور گردد.عامل وراثت ،&zwnj عوامل محیطی از قبیل محل جغرافیایی و تماس با نور ، وضعیت سلامت و وزن و تغذیه و شرایط روانی در شروع سن بلوغ دخالت دارند . کودکانی که در مناطق گرم و کم ارتفاع و یا نقاط شهری زندگی می کنند و یا چاق هستند زودتر بالغ می شوند . در پایان دوره بلوغ ، تغییر فرم بدن و پیدایش هیکل زنانه رخ می دهد . به طوری که چربی به شکل زنانه در بدن توزیع می شود . یعنی لگن پهن و رانها کلفت می شود . پستانها کاملاً رشد می کند . همچنین علاوه بر قاعدگی ، رحم ، مهبل و اعضای تناسلی زن نیز به اندازه کافی رشد می کنند . این مراحل معمولاً در ۱۴ سالگی کامل می شوند . بر اثر ترشحات هورمونی ، فعالیت غدد چربی و عرق نیز در دختران افزایش پیدا می کند و ممکن است باعث پیدایش جوش در صورت و یا سایر اعضا بدن شود . این جوشها نباید دستکاری شوند زیرا در این صورت عفونی می شوند و پس از بهبودی اثرات آنها روی پوست باقی می ماند . در صورتی که میزان عرق کردن زیاد باشد ممکن است لازم باشد دختران ( علاوه بر استحمام ) از اسپری زیر بغل و یا لوسیونهای ضد عرق استفاده کنند .
سن&zwnj شروع&zwnj قاعدگی&zwnj :
دوره&zwnj های&zwnj قاعدگی&zwnj در دختران&zwnj در سن&zwnj 13ـ9 سالگی&zwnj آغاز می&zwnj شود و ممکنست&zwnj تا سن&zwnj 16 سالگی&zwnj به&zwnj تأخیر افتد.
فاصله&zwnj بین&zwnj دو قاعدگی&zwnj و مدت&zwnj خونریزی&zwnj :
از اولین&zwnj روز شروع&zwnj قاعدگی&zwnj تا شروع&zwnj قاعدگی&zwnj بعدی&zwnj در اشخاص&zwnj متفاوت&zwnj است&zwnj ولی&zwnj به&zwnj طور معمول&zwnj 28 روز است&zwnj . فاصله&zwnj بین&zwnj 34ـ25 روز را نیز می&zwnj توان&zwnj طبیعی&zwnj تلقی&zwnj کرد. مدت&zwnj خونریزی&zwnj به&zwnj طور متوسط&zwnj 7ـ3 روز است&zwnj ولی&zwnj زمان&zwnj 8ـ2 روز نیز طبیعی&zwnj است&zwnj .
علائم&zwnj دوران&zwnj قاعدگی&zwnj :
شکایات&zwnj طبیعی&zwnj این&zwnj دوران&zwnj عبارتست&zwnj از:
سردرد، احساس&zwnj سنگینی&zwnj در ناحیه&zwnj لگن&zwnj ، احساس&zwnj خستگی&zwnj ، حالت&zwnj تهوع&zwnj یا استفراغ&zwnj ، احساس&zwnj افسردگی&zwnj و تغییرات&zwnj روحی&zwnj نظیر: بدخلقی&zwnj ، خواب&zwnj آلودگی&zwnj و بی&zwnj حوصلگی&zwnj ، درد در قسمت&zwnj پایین&zwnj شکم&zwnj که&zwnj حتی&zwnj ممکنست&zwnj تا کمر و پاها نیز ادامه&zwnj پیدا کند. حداکثر میزان&zwnj درد با شروع&zwnj قاعدگی&zwnj همراه&zwnj بوده&zwnj و وقتی&zwnj جریان&zwnj خون&zwnj به&zwnj طور عادی&zwnj آغاز گردید از شدت&zwnj آن&zwnj کاسته&zwnj می&zwnj شود. این&zwnj اختلالات&zwnj در افراد مختلف&zwnj متفاوت&zwnj و به&zwnj علت&zwnj تغییرات&zwnj هورمونی&zwnj در بدن&zwnj است&zwnj و معمولاً خودبه&zwnj خود از بین&zwnj می&zwnj رود ولی&zwnj در صورت&zwnj شدت&zwnj اختلالات&zwnj فوق&zwnj باید به&zwnj پزشک&zwnj مراجعه&zwnj کرد.
توصیه&zwnj های&zwnj بهداشتی&zwnj در دوران&zwnj قاعدگی&zwnj :
ـ در زمان&zwnj قاعدگی&zwnj از نوار بهداشتی&zwnj استاندارد استفاده&zwnj کنید و در صورت&zwnj عدم&zwnj دسترسی&zwnj ، با قراردادن&zwnj مقداری&zwnj پنبه&zwnj تمیز در داخل&zwnj پارچه&zwnj ای&zwnj تمیز از آن&zwnj نوار درست&zwnj کنید.
ـ از آنجایی&zwnj که&zwnj خون&zwnj قاعدگی&zwnj بوی&zwnj خاصی&zwnj دارد لذا عوض&zwnj کردن&zwnj به&zwnj موقع&zwnj نوار بهداشتی&zwnj در این&zwnj دوران&zwnj توصیه&zwnj می&zwnj شود. نوار استفاده&zwnj شده&zwnj را در داخل&zwnj کاغذ باطله&zwnj پیچیده&zwnj و در ظرف&zwnj آشغال&zwnj در دار بگذارید.
ـ در هر بار اجابت&zwnj مزاج&zwnj با آب&zwnj گرم&zwnj یا آب&zwnj ولرم&zwnj نسبت&zwnj به&zwnj تمیز کردن&zwnj خودتان&zwnj اقدام&zwnj کنید.
ـ از لباس&zwnj زیر نخی&zwnj استفاده&zwnj کنید وآنرا زود به&zwnj زود تعویض&zwnj نمایید.
ـ استحمام&zwnj در دوران&zwnj قاعدگی&zwnj به&zwnj علت&zwnj خونریزی&zwnj و افزایش&zwnj فعالیت&zwnj غدد داخلی&zwnj مخصوصاً غدد عرق&zwnj که&zwnj سبب&zwnj بد بو شدن&zwnj بدن&zwnj می&zwnj گردد، ضروری&zwnj است&zwnj .
ـ شستشوی&zwnj بدن&zwnj باید به&zwnj صورت&zwnj ایستاده&zwnj انجام&zwnj شود و از نشستن&zwnj در کف&zwnj حمام&zwnj و فرو رفتن&zwnj در آب&zwnj وان&zwnj و استخر خودداری&zwnj گردد.
ـ از پرخوری&zwnj در این&zwnj دوران&zwnj پرهیز کنید و با خوردن&zwnj میوه&zwnj و آب&zwnj از یبوست&zwnj در این&zwnj دوران&zwnj پیشگیری&zwnj نمایید.
ـ فعالیت&zwnj و ورزش&zwnj سبک&zwnj در این&zwnj دوران&zwnj نه&zwnj تنها منعی&zwnj ندارد بلکه&zwnj به&zwnj عضلات&zwnj آرامش&zwnj داده&zwnj و مشکلات&zwnj جسمی&zwnj و روانی&zwnj پیش&zwnj از قاعدگی&zwnj را کم&zwnj می&zwnj کند.
ـ مایعات&zwnj گرم&zwnj بخورید و دوش&zwnj آب&zwnj گرم&zwnj بگیرید.
ـ حرکت&zwnj به&zwnj صورت&zwnj چهاردست&zwnj و پا به&zwnj شل&zwnj شدن&zwnj رحم&zwnj کمک&zwnj می&zwnj کند.
ـ دراز بکشید و زانوها را داخل&zwnj شکم&zwnj جمع&zwnj کنید.
ـ شما نوجوانان&zwnj و جوانان&zwnj به&zwnj دلیل&zwnj سوخت&zwnj و ساز انرژی&zwnj بیشتری&zwnj نیاز دارید و باید با تغذیه&zwnj مناسب&zwnj آن&zwnj را تأمین&zwnj نموده&zwnj و سلامت&zwnj دوران&zwnj بلوغ&zwnj و باروری&zwnj خود را تضمین&zwnj کنید.
ـ مصرف&zwnj روزانه&zwnj و صحیح&zwnj از چهار گروه&zwnj اصلی&zwnj مواد غذایی&zwnj روند رشد دوران&zwnj بلوغ&zwnj را تأمین&zwnj می&zwnj کند.
وقتی قاعدگی مختل می&zwnj شود
به&zwnj طور کلی، اگر سیکل قاعدگی یک خانم تعادل 28 روزه&zwnj اش به هم بخورد و یا میزان خون&zwnj ریزی از 80 سی&zwnj سی بیشتر شود که فرد را به کم&zwnj خونی دچار کند، غیرطبیعی تلقی می&zwnj شود و حتی اگر قاعدگی خانم منظم است اما خون&zwnj ریزی بسیار شدیدی دارد، بهتر است با انجام یک سونوگرافی از سلامت خود اطمینان حاصل کند. خانم&zwnj هایی که تعادل قاعدگی&zwnj شان به هم می&zwnj &zwnj خورد، با مجموعه متعددی از علایم گوناگون و تظاهرات بالینی متنوع مواجه می&zwnj شوند. چون وجود سیکل&zwnj های منظم قاعدگی به سلامت رحم و محور ارتباطی آن با مغز ربط دارد
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 16 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-98245-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%82%d8%a7%d8%b9%d8%af%da%af%db%8c/
- ۹۵/۰۵/۲۶